Kamis, 23 Desember 2021

Metaverse Reserve Protocol

Metaverse Reserve Protocol

slika.png

Sažetak
Vrijednosti DAO je organizacija koja ostvaruje i provodi vrlo značajan pomak u primjeni ekonomske teorije. Taj se pomak može izraziti na sljedeći način: u digitalnoj ekonomiji, ekonomske snage potražnje nasuprot ponude generaliziraju se u sile interne koordinacije nasuprot koordinaciji cijena. Ponuda i potražnja odnose se samo na koordinaciju cijena, dok se poduzetništvo/samoorganizacija (koje izvan neoklasične teorije cijena) odnosi na unutarnju koordinaciju. Okvir teorije unutarnje koordinacije može objasniti ekonomsku produktivnost i intrinzičnu vrijednost unutar digitalne ekonomije, za razliku od specifičnije ekonomije materijala. Unutarnja koordinacija je još uvijek nedovoljno cijenjena kao oblik ekonomske produktivnosti, s posebnim značajem za digitalnu ekonomiju. Unutarnja koordinacija odvojena je od snaga ponude i potražnje i ono je ono što uravnotežuje ili regulira ponudu i potražnju. Dakle, to je ono što motivira prirodnu samokorekciju i samoupravu od strane samih tržišnih sudionika iznutra. Tržište zahtijeva od čovjeka, poduzetnika, da prepozna i riješi postojeće probleme koordinacije, izvan cjenovnog mehanizma. To se događa kroz pregovaranje o društvenim normama. Tržište se samoregulira i samokorigira u mjeri u kojoj se o normama zdravog razuma dogovaraju i dijele svakodnevni sudionici, kroz internu koordinaciju. Dinamiku interne koordinacije u odnosu na koordinaciju cijena prvi je artikulirao u ekonomiji transakcijskih troškova, od strane Ronalda Coasea u njegov esej Priroda poduzeća (1937.), a kasnije i Douglass North u Transakcionim troškovima, Institucije i ekonomski učinak (1992). Transakcijski troškovi su u biti ekstra-monetarni komunikacijski troškovi poslovanja na tržištu. Oni uključuju troškove planiranja, odlučivanja i promišljanja. U osnovi, transakcioni troškovi odražavaju normativna pravila koja unutarnje samouprave i samoreguliraju tržišnu aktivnost.

 

Što su vrijednosti?
Vrijednosti su Metaverse Reserve Protocol na mreži poligona na temelju tokena $VALUES. Svaki token $VALUES podržan je košaricom sredstava (npr. MAI, FRAX) u riznici vrijednosti, što mu daje intrinzičnu vrijednost ispod koje ne može pasti. Values Protocol daje mogućnost podržati NFT tokene u likvidnost riznice. Vrijednosti uvode ekonomsku i teorijsku dinamiku na tržište kroz ulaganje i povezivanje.

Vrijednosti su djelomično fork za OlympusDAO s vlastitim zaokretom primijenjenim za NFT Bonding za metaverse prostor i temeljene na mreži poligona.

 

Koja je poanta Vrijednosti?
Naš je cilj izgraditi sustav likvidnosti kontroliran politikom za NFT metaverse prostor, u kojem ponašanje $VALUES tokena kontrolira DAO na visokoj razini. Dugoročno, vjerujemo da se ovaj sustav može koristiti za optimizaciju stabilnosti i dosljednosti tako da $VALUES može funkcionirati kao globalna računska jedinica i valuta srednjeg razmjene u decentraliziranom metaverzumu. Kratkoročno, namjeravamo optimizirati sustav za rast i stvaranje bogatstva.

 

Kako mogu sudjelovati u Vrijednostima?
Postoje dvije glavne strategije za sudionike na tržištu: ulaganje i povezivanje. Stakeri ulažu svoje tokene od $VALUES u zamjenu za više tokena od $VALUES, dok obveznici daju LP ili MAI tokene u zamjenu za snižene tokene od $VALUES nakon fiksnog razdoblja stjecanja.

 

Kako mogu imati koristi od vrijednosti?
Glavna korist za dionike dolazi od rasta ponude. ValuesDAO prikuplja nove tokene od $VALUES iz riznice, od kojih se većina distribuira dionicima zahvaljujući $VALUES tokenima koje su ponudili. Stoga će dobit za dioničare doći od njihovih auto-složenih salda, iako izloženost cijenama ostaje važan faktor. Odnosno, ako povećanje salda tokena nadmaši potencijalni pad cijene (zbog inflacije), dionici bi ostvarili profit.

 

Glavna prednost obveznica dolazi iz dosljednosti cijene. Obveznice unaprijed ulažu kapital i obećavaju im se fiksni povrat u određenom trenutku; taj povrat je u vrijednosti od $VALUES i stoga bi dobit obveznice ovisila o cijeni $VALUES kada obveznica dospije. Bonders ima koristi od rastuće ili statične cijene u $VALUES.

 

Tko je stvorio Vrijednosti?
Vrijednosti su vilica OlympusDAO-a sa svojim zaokretom primijenjenim za NFT prostor na mreži poligona koji će pomoći drugim projektima da izgrade decentralizirani metaverzum. Naš temeljni tim kombinira iskustvo u informatici, kriptografiji, ekonomiji i dizajnu. Slijede godine iskustva u kripto. Radije ostajemo uglavnom anonimni zbog uspjeha ovog projekta zbog našeg cilja da postanemo decentralizirana autonomna organizacija.

 

Tko vodi Vrijednosti?
Trenutačno većinu odluka donosi glavni tim, ali očekujemo da ćemo to moći pretvoriti u model kojim upravlja DAO što je prije moguće uz vašu pomoć!

 

Što je Staking
Staking je primarna strategija prirasta vrijednosti vrijednosti. Udionici ulažu svoje $VALUES na web stranicu Values kako bi zaradili rebase nagrade. Rebazirane nagrade dolaze iz prihoda od prodaje obveznica i mogu varirati ovisno o broju VRIJEDNOSTI USD uloženih u protokol i stopi nagrade koju postavlja monetarna politika.

 

Ulaganje je pasivna, dugoročna strategija. Povećanje vašeg udjela od VALUES dolara pretvara se u bazu troškova koja stalno pada na nuli. To znači da čak i ako tržišna cijena od VALUES dolara padne ispod vaše početne kupovne cijene, s obzirom na dovoljno dugo razdoblje ulaganja, povećanje vašeg salda uloženih VALUES dolara na kraju bi trebalo nadmašiti pad cijene.

 

Kada uložite, zaključavate $VALUES i dobivate jednak iznos sVALUES. Vaš sVALUES saldo se automatski rebazira na kraju svake epohe. sVALUES je prenosiv i stoga ga je moguće sastaviti s drugim DeFi protokolima.

 

Kada poništite ulog, spaljujete sVALUES i primate jednaku količinu VALUES. Unstaking znači da će korisnik izgubiti nadolazeću rebase nagradu. Imajte na umu da je oduzeta nagrada primjenjiva samo na neuloženi iznos; preostale uložene VRIJEDNOSTI (ako ih ima) nastavit će primati rebase nagrade.

 

Što je spajanje?
Vezanje (1,1) je sekundarna strategija prirasta vrijednosti vrijednosti. Dopušta Valuesu da stekne vlastitu likvidnost i drugu pričuvnu imovinu kao što je LUSD prodajom VALUES USD uz diskont u zamjenu za tu imovinu. Protokol citira obveznicu s uvjetima kao što su cijena obveznice, iznos $VALUES tokena koji imaju pravo na obveznicu i rok za stjecanje prava. Obveznik može zatražiti neke od nagrada ($VALUES tokeni) kako ih primi, a na kraju razdoblja stjecanja prava, puni iznos će se potraživati.

 

Vezivanje je aktivna, kratkoročna strategija. Mehanizam otkrivanja cijene na sekundarnom tržištu obveznica čini popuste obveznicama manje-više nepredvidivim. Stoga se vezanje smatra aktivnijom strategijom ulaganja koja se mora stalno pratiti kako bi bila isplativija u odnosu na ulaganje.

 

Vezanje omogućuje vrijednostima da akumuliraju vlastitu likvidnost. Vlastitu likvidnost nazivamo POL. Više POL osigurava da uvijek postoji zaključana izlazna likvidnost u našim trgovačkim skupovima kako bi se olakšale tržišne operacije i zaštitili vlasnici tokena. Budući da Values postaje vlastito tržište, uz dodatnu sigurnost za ulagače u vrijednosti od $VALUES, protokol prikuplja sve više prihoda od LP nagrada čime jača našu riznicu.

(1,1) Lijepljenje

  • 1,1 Bonding je proces kupnje običnih 1,1 obveznica
  • Korisnici mogu zamijeniti odabrane tokene (obično stabilne kovanice poput DAI i USDC) ili LP parove izravno s Protokolom u zamjenu za snižene tokene od $VALUES.
  • To omogućuje Protokolu da izgradi rezerve stabilnih kovanica koje pomažu u razvoju projekta i omogućuju nam da ponudimo atraktivne APY.
  • Zauzvrat, Bonders će dobiti linearno dodijeljenu zalihu sniženih $VALUES tokena koji se mogu otkupiti i uložiti ili trgovati.

(4,4) Lijepljenje

  • 4,4 Vezanje je vrlo slično (1,1) vezivanju s nekim razlikama
  • Nagrade za obveznice 4,4 isplaćuju se u sVALUES (uloženo $VALUES) umjesto u $VALUES
  • Potpuna vrijednost obveznice 4,4 je uložena, a ne podijeljena na epohe
  • Vaše se nagrade povećavaju kako su dodijeljene, što znači da ih ne morate ulagati nakon što ih preuzmete
  • Obveznice imaju razdoblje stjecanja od 5 dana i na kraju ga možete zatražiti.
  • Postotak prikazan na bočnoj traci je ROI (povrat ulaganja) nakon 5 dana, a ne popust.
  • Podjela postotaka prikazana je na stranici obveznica
  • U primjeru ispod ROI je 12,28 = 0,70% (popust) + 11,58% (Rebazirajte nagrade na cijeli iznos)

 

Napomena: kako dobijete sVALUES, dobit ćete rebase nagrade čak i ako ih ne zatražite.
Polaganje prava samo premješta sVALUES iz ugovora na vaš ukupni uloženi iznos.

slika.png

Saznajte više:

Web stranica:  https://values.finance/

Twitter:  https://twitter.com/ValuesDAO

Discord:  https://discord.gg/xdNKGffeY2

Teleg ram:  https://t.me/valuesDAO

 

Autor:

Bitcointalk korisničko ime: Hugo Lloris
BitcoinTalk URL profila: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=2853532
Telegram Korisničko ime: @MarioKacang
Novčanik: 0xa8348ae131e5E6380AC3141E1882B1cB3152d72a

Tidak ada komentar:

Posting Komentar